Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Parlamentul nu are cvorum pentru a examina învestirea Guvernului

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaȘedința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Două fracțiuni parlamentare au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații spun că nu vor să participe la „show-uri” politice.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Fracțiunea socialiștilor și platforma parlamentară Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații au spus că nu vor participa la examinarea învestirii Guvernului Grosu și au ieșit din sala de plen. Aceștia au anunțat că vor reveni la examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. Astfel, Parlamentul va reveni în ședință după o pauză de o oră.

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Grosu nu vrea să fie votat: Ce le-a spus deputaților PPDA

„Acele consultări care sunt obligația președintelui Republicii Moldova au fost mimate. Nu credem că doamna președinte a manifestat interes sincer pentru a identifica sprijin politic pentru acest Guvern. Nu cred că în mod serios cineva a examinat posibilitatea votării astăzi a acestui Guvern. Noi nu dorim să participăm la acest joc. Fracțiunea socialiștilor va părăsi sala de plen. Suntem gata după pauză să revenim la activitatea Parlamentului”, a declarat Vlad Batrîncea. 

Deputatul Marina Tauber a declarat că nici cei din platforma „Pentru Moldova” nu vor participa la examinarea subiectului care se referă la examinarea candidaturii lui Igor Grosu. 

„Nu vrem să participăm la acest circ. Oamenii mor, nu avem vaccinuri, nu avem soluții pentru a ieși din criza pandemică, socială și economică, dar sunteț obligați și impuși să participăm la astfel de show-uri”, a declarat Tauber. 

După ce deputații au părăsit sala de ședințe, Parlamentul a rămas cvorum. Astfel, tentativa de învestire a Guvernului Grosu a eșuat și se consideră consumată. Deputații vor reveni în sala plenului după pauză pentru a examina restul subiectelor incluse pe ordinea de zi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0