Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu nu vrea să fie votat: Ce le-a spus deputaților PPDA

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Deputații fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr sunt gata să voteze pentru Guvernul Grosu, însă doar dacă acest vot este solicitat de candidat.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Platforma DA vrea să fie votat Guvernul Grosu, dar candidatul desemnat la funcția de prim-ministru le-a spus să nu se grăbească. Precizarea a fost făcută de deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook. 

„Platforma DA vrea să fie votat Guvernul Grosu, dar poate vota doar dacă acest vot este solicitat de candidat. Azi candidatul a zis să nu ne grăbim cu votul. Într-o situație fără pandemie i-am fi spus să mai încerce o dată după anticipate”, a scris Dinu Plângău după întâlnirea cu candidatul desemnat.

Deputatul consideră că socialiștii vor ca Igor Grosu să fie votat, doar că fără voturile socialiștilor. El afirmă de asemenea că PAS vrea să fie votat Igor Grosu, dar cu voturile socialiștilor și fără voturile ȘOR.

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Ultima oră: Parlamentul nu are cvorum pentru a examina învestirea Guvernului

„Dacă socialiștii nu vor vota, nu va vota nici PAS și vor zice că planul era să provoace anticipate. PAS știe foarte bine că anticipate nu pot fi organizate fără rectificarea bugetului. Rectificarea bugetului este competența Guvernului. Ideea că CEC se va împrumuta de la bănci sau speranța că Niciforciuc, Șor, Candu sau orice alt deputat nu va contesta o procedură neconstituțională de dragul anticipatelor mi se pare naivă. Până atunci, oricum ai nevoie de o majoritate parlamentară care să voteze pentru această rectificare și să aloce bani pentru alegeri”, scrie Plângău.

Și deputatul PPDA Inga Grigoriu a scris pe Facebook că „acest candidat, la orele 16:30, ne-a anunțat sincer că nu are susținere din partea propriei formațiuni politice, deși a fost desemnat de un președinte, în spatele căruia s-a constatat că stă circa un milion de oameni după turul doi”.

Amintim că ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată acordarea votului de încredere Guvernului Grosu a fost întreruptă din lipsă de cvorum. Fracțiunea socialiștilor și platforma Pentru Moldova au declarat că nu vor participa la examinarea acestui subiect, dar vor reveni în sală pentru a examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0