Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații din „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” nu vor vota pentru Guvernul Grosu

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și cei din fracțiunea Partidului „ȘOR” nu-i vor acorda vot de încredere candidatului la funcția de prim-ministru Igor Grosu (PAS).

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Ei și-au făcut publică poziția la un briefing susținut înainte de începerea ședinței plenare a Parlamentului din 25 martie, în care Igor Grosu urmează să-și prezinte echipa guvernamentală și programul de guvernare.

Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Ultima oră: Socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu

„Ceea ce urmează sa se întâmple astăzi este un nou episod din teatrul absurdului”, au declarat deputații la briefing.

În opinia lor, scopul propunerii acestui guvern este apropierea alegerilor anticipate și „acest guvern nu-și dorește să fie votat”.

Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și cei din fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că, în continuare, îl sprijină pe Vladimir Golovatiuc pentru calitatea de candidat la funcția de prim-ministru. Ei insistă asupra faptului ca Vladimir Golovatiuc să fie înaintat de șeful statului „în mod constituțional” în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. 

„Ceea ce urmează sa se întâmple astăzi este un nou episod din tatrul absurdului” și „această șarlatanie politică se va consuma astăzi”, s-a mai spus la briefing.

În cadrul ședinței Parlamentului, anunțată pentru ora 10:00, Igor Grosu își va prezenta programul de guvernare și echipa de miniștri. Comisia Juridică a Parlamentului a decis să lase la latitudinea Parlamentului decizia de acordare a votului de încredere Guvernului Grosu. Recomandarea a fost făcută în cadrul ședinței comisiei la care a participat și premierul desemnat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0