Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi: Parlamentul nu va reveni la chestiunea învestirii Guvernului Grosu

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
După pauză, deputații socialiști, cei din „Pentru Moldova” și ”Șor” au părăsit sala de ședințe, nedorind să participe la prezentarea echipei guvernamentale de către candidatul Igor Grosu. Astfel, Parlamentul a rămas fără cvorum.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat pentru vineri, 26 martie, următoarea ședință plenară a forului legislativ. 

Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Ultima oră: Socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu

După ce deputații au revenit din pauză, parlamentarii socialiști, cei din Platforma „Pentru Moldova” și Partidul ”Șor” au declarat că părăsesc sala de ședințe.

În sală au rămas 38 de deputați din totalul celor 101 și a fost constatată „lipsa de cvorum”.  

Zinaida Greceanîi a spus că tentativa de învestire a noului guvern, componența căruia urma să fie prezentată pe 25 martie de candidatul Igor Grosu, se consideră „eșuată”, după ce respectivele fracțiuni au părăsit sala.

Încă în dimineața zilei, până a se întruni Parlamentul în ședință plenară, la briefinguri pentru presă, deputații socialiști (PSRM), cei din Platforma „Pentru Moldova” și cei din fracțiunea Partidului „ȘOR” au anunțat că nu-i vor acorda vot de încredere candidatului la funcția de prim-ministru Igor Grosu (PAS). Ei au declarat că, în continuare, îl sprijină pe Vladimir Golovatiuc pentru calitatea de candidat la funcția de prim-ministru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0