Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Suntem gata să votăm pentru candidatul propus constituțional

© Photo : Miroslav RotariБрифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона
Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Fracțiunea parlamentară a socialiștilor insistă pentru votarea în Parlament a candidatului desemnat de majoritate la funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc.

CHIȘINĂU, 25 martie - Sputnik. Fracțiunea socialiștilor în Parlament este gata să voteze pentru candidatul la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară formalizată. Precizarea a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, după ședința cu fracțiunea parlamentară a socialiștilor. 

„Suntem gata să votăm candidatul propus în mod constituțional, Vladimir Golovatiuc. Să agreăm împreună cu celelalte partide o echipă guvernamentală și un program care să scoată țara din criză și să aibă grijă de cetățeni”, a declarat liderul PSRM. 

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Grosu nu vrea să fie votat: Ce le-a spus deputaților PPDA

Acesta mai spune că fracțiunea socialiștilor este gata să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate imediat ce situația pandemică se va ameliora, iar cetățenii vor fi în siguranță. 

„Rămânem fermi pe poziția că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc, iar cetățenii să fie în siguranță. Ei trebuie să aibă posibilitatea să sancționeze politicienii farsori și populiști, care și-au bătut joc de ei în acest an în plină criză pandemică”, a mai spus Igor Dodon. 

În acest sens, PSRM propune un guvern anti-criză, Guvernul Golovatiuc, iar „imediat după învestirea Guvernului Golovatiuc, partidele parlamentare să semneze un acord oficial privind data desfășurării alegerilor parlamentare anticipate”. 

Dodon a mai precizat că, în acest moment, responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă în țară aparține exclusiv președintelui Maia Sandu și partidului Acțiune și Solidaritate. Deocamdată nici președinția și nici PAS nu au venit cu o reacție la declarația lui Dodon. 

Amintim, socialiștii și deputații Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în momentul în care urma să fie examinată acordarea votului de încredere pentru candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, echipa guvernamentală și programul de guvernare propus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0