Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații Partidului „ȘOR” cer eliberarea lui Ulanov și Jardan: Cum argumentează

© Sputnik / Miroslav RotariSala Parlamentului
Sala Parlamentului  - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” garantează pentru Ulanov și Jardan și cer eliberarea lor. Astfel, ei au semnat două angajamente publice prin care dau asigurări că cei doi deputați nu se vor eschiva și vor coopera cu oamenii legii.

CHIȘINĂU 25 mart - Sputnik. Colegii de fracțiune ai deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov cer instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a acestora. Mai mult, deputații au semnat și două angajamente publice prin care garantează că Jardan și Ulanov nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi necesar.

Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Politică
Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan, puși sub învinuire

Potrivit unui comunicat al Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova”, în declarații este menționat faptul că cei doi deputați care au fost reținuți au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare.

„Prezența lor la lucrările legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află țara”, se mai arată în comunicat.

Miercuri, deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost puși sub învinuire, iar procurorii au cerut arest preventiv pentru 30 de zile. Joi, 25 martie, ar urma să aibă loc ședința de judecată în care ar urma să se decidă dacă cei doi vor fi sau nu plasați în arest preventiv. Procurorii au explicat necesitatea aplicării arestului prin faptul că există riscul de a împiedica buna desfășurare a justiției și riscul eschivării.

Amintim că deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, după ce la cererea Procurorului General Alexandr Stoianoglo Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Potrivit Procuraturii, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0