Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari: Circul din Parlament, regizat de PSRM, Șor și PAS

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Deputații Platformei Demnitate și Adevăr acuză partidul socialiștilor, partidul Șor, dar și partidul Acțiune și Solidaritate de „circ ieftin”.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Deputații Platformei Demnitate și Adevăr sunt de părerea că ceea ce s-a întâmplat astăzi în sala de ședințe a Parlamentului este un „circ ieftin” regizat de partidul socialiștilor, partidul Șor, dar și partidul Acțiune și Solidaritate. În cadrul unei conferințe de presă, liderul fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că platforma DA a propus încă din decembrie 2020 ideea formării unui guvern anti-criză, rapid învestit, care ar gestiona criza pandemică, socială și economică.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Andrian Candu, despre tentativa de instalare a Guvernului: Un joc al două tabere

„Dacă această idee ar fi fost susținută atunci, acum eram mai aproape de alegeri anticipate, dar cu un Guvern plenipotențiar, care gestionează lucrurile”, a declarat Alexandru Slusari. 

Slusari mai spune că nu pot fi declanșate alegerile parlamentare anticipate în situația pandemică în care suntem. Acesta mai menționează că ideea PPDA de formare a unui Guvern anti-criză nu a fost susținută, ba mai mult, a fost tratată cu „isterie și manipulare, iar la orice întrebare și propunere rațională răspunsul era „anticipate””. 

„Mereu ni se spune că Parlamentul este plin de hoți, plin de corupți. În 2010-2014, când s-a furat miliardul, când a fost concesionat aeroportul, când a fost împărțită justiția, când s-au pus bazele pentru capturarea statului, câți corupți erau în acel Parlament, care au votat pentru Guvernul Filat, Leancă. Dar Parlamentul din 2014-2018, când Plahotniuc de la 15 mandate a ajuns la 54?”, a declarat Slusari. 

Павел Филип Pavel Filip ДПМ PDM - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Filip: Cetățenii trebuie să știe că de azi sunt pe cont propriu

Potrivit lui, chiar și cei de a Președinție și-au dat seama că „nu vom putea merge la anticipate pe sicrie”, astfel ideea alegerilor anticipate se amână pentru o perioadă. 

Totodată, Slusari a declarat că Igor Grosu i-a anunțat că PAS nu va vota pentru propriul Guvern.

„Declar cu toată responsabilitatea, Igor Grosu s-a apropiat și m-a anunțat că PAS nu vota vota pentru propriul candidat. Ce înseamnă asta? Bătaie de joc față de țară sau un joc pentru a satisface propriile scopuri politice? Ce urmează? Circul va fi continuat la Curtea Constituțională”, a mai spus Slusari.

Deputatul a acuzat PAS că nu este sincer până la urmă și nu-și dorește asumarea guvernării.

De precizat că în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului Igor Grosu urma să-și prezinte echipa și programul de guvernare. Ședința a fost întreruptă din lipsa de cvorum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0