Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Carantină în Capitală? Ce restricții ar putea fi impuse

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
În Chișinău situația epidemică este cea mai gravă, iar unele restricții ar trebui înăsprite. Cu toate acestea, reprezentanții autorităților locale din sănătate sunt de părerea că un lockdown total ar afecta semnificativ mai multe domenii de activitate.
Carantină în Capitală? Ce restricții ar putea fi impuse

Deși situația cu privire la numărul de infectări crește vertiginos în Capitală, specialiștii din sănătate consideră că ar trebui să fie instituită o carantină, dar nu totală. De această părere este doctorul în medicină și șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă.

"Acest lucru pentru Chișinău ar fi o catastrofă, fiindcă asta înseamnă că vor fi închise serviciile de asigurare a funcționalității urbane, va fi afectată reziliența urbană, vor fi afectate anumite infrastructuri critice. Chișinăul are nevoie de niște restricții, dar acestea trebuie să fie logice, controlate și ajustate", a declarat în studioul Sputnik Boris Gîlcă.

Specialistul consideră că restricțiile trebuie să vizeze cluburile de noapte, ringurile de dans, cinematografele și alte zone de agrement. Spre exemplu, în perioada caldă a anului cafenelele și restaurantele ar trebui să presteze servicii doar în spațiile deschise.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Golovatiuc: Este inadmisibil să discutăm despre un „lockdown” total

"În funcție de situația epidemiologică ar putea fi luată o decizie în acest sens. Practica internațională a demonstrat că aceste restricții ar diminua riscul de infectări", a precizat Gîlcă.

De la începutul pandemiei, în țară s-au înregistrat peste 215 034 de cazuri de infectare cu COVID-19. Peste 188 363 de persoane au fost tratate de coronavirus, iar mai mult de 4 550 au decedat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0