Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Va fi votat Guvernul Grosu: Ce ascund politicienii?

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Vor susține sau nu deputații din Parlamentul Republicii Moldova candidatura lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru și ce interese se ascund de fapt în spatele declarațiilor fracțiunilor parlamentare?
Va fi votat Guvernul Grosu: Ce ascund politicienii?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", analistul politic Corneliu Ciurea a declarat că în spatele declarațiilor politicienilor cu privire la susținerea candidaturii lui Igor Grosu există un substrat ascuns, aceștia camuflându-și intențiile reale.

Maia Sandu, briefing de presă - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Igor Grosu cere votul deputaților, dar nu al tuturor - Cu cine refuză să discute
"Bunăoară PAS în realitate este obligat să-l voteze pe domnul Igor Grosu, deși nu vrea să facă acest lucru pentru că obiectivul declarat sunt alegerile anticipate - și mult mai ușor ajungi la anticipate dacă nu susții candidatul la funcția de prim-ministru. Cu toate acestea, ei nu pot să facă acest lucru deoarece există riscul să pice la Curtea Constituțională, care poate să speculeze acest moment și să invoce lipsa de sinceritate a PAS-ului când l-au promovat pe Igor Grosu", a explicat Corneliu Ciurea.

Analistul politic susține că nici Platforma DA nu este încântată de candidatura lui Grosu, întrucât au vrut să-l promoveze la această funcție pe Andrei Năstase. Cu toate acestea, șansele ca să-l voteze pe candidatul înaintat de Maia Sandu sunt destul de mari. Și reprezentanții Partidului ȘOR ar putea să-și ofere votul de încredere pentru Guvernul Grosu, deoarece în acest mod vor putea continua jocul politic în actualul Parlament, susține Ciurea.

"Spre exemplu, gestul socialiștilor care au declarat din start că nu vor oferi votul de încredere pentru instituirea unui nou guvern condus de Igor Grosu este unul apreciabil. Multă lume crede că vor sprijini pentru a nu ajunge la anticipate. Cred că socialiștii nu-l vor vota pe domnul Grosu pentru a arăta că lupta politică se face într-o manieră corectă și fiecare trebuie să-și voteze propriul candidat", a conchis Corneliu Ciurea.

În data de 24 martie, comisia juridică va propune plenului Parlamentului proiectul de Hotărâre privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de prim-ministru. Candidatul desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, ar putea cere joi, 25 martie, vot de încredere în Parlament.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0