Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un moldovean, cercetat pentru spălare de bani în România

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Un bărbat din Cahul a fost reținut fiind suspectat de spălare de bani. Acesta ar fi adus un prejudiciu unei companii importante din România. 

CHIȘINĂU 24 mart - Sputnik. Potrivit oamenilor legii, compania românească a anunțat poliția despre faptul că din sistemul lor informatic ar fi fost efectuate 16 tranzacții Money Gram, în valoare de 42 400 de euro. În urma investigațiilor s-a stabilit că la un mall din Iaşi, dar și la unul din Timișoara, România, a fost trimis un email prin intermediul unui server din Irlanda, ce avea atașat un fișier cu un conținut dubios.

Carduri de credit - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Societate
Un moldovean a fost reținut pentru spălare de bani: Cum funcționa schema

Peste trei zile, reprezentanții companiei au anunțat oamenii legii despre faptul că tranzacțiile au fost efectuate prin intermediul operatorului Money Gram. Tranzacțiile figurează ca fiind efectuate de la punctele de lucru ale mall-urilor menționate, dar nu se regăsesc în raportul primit de la Money Gram. Banii au fost însă ridicați de la agenți Money Gram, din raza județelor Galaţi şi Brăila.

Ofițerii de peste Prut au mai stabilit că fișierele care au fost expediate pe mail sunt de tip troian și au capacitatea de a se conecta la anumite servere pentru a descărca fișierele pe care le utilizează și pentru a infecta în continuare sistemul.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii nu au putut identifica persoanele ce figurează ca expeditori ai transferurilor, deoarece datele lor personale nu sunt în bazele de date ale poliției române. Totuși, unul dintre destinatarii finali ai acestor transferuri este un bărbat originar din Cahul.

Poliția română a expediat toate informațiile necesare poliției din Republica Moldova, iar miercuri ofițerii au mers să efectueze percheziții la domiciliul suspectului. În urma descinderilor, au fost ridicate mai multe telefoane și tehnică de calcul. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și este suspectat de spălare de bani. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la zece ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0