Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi inspectori vamali riscă 10 ani de pușcărie: Iată ce au comis

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Doi inspectori vamali au fost reținuți de procurori și ofițerii CNA după ce ar fi pretins de la un bărbat 100 de euro şi 2 000 de lei, pentru a include în actele de devamare un autoturism, cu taxa minimă.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, cei doi inspectori vamali activau în cadrul Biroului Vamal Nord.

Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2021
Societate
Un polițist din Anenii Noi a ajuns în izolatorul CNA: Iată pentru ce a cerut mită
Ieri, cei doi suspecți ar fi cerut de la o persoană, care însoțea autoturismul Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamarea autoturismului şi încă 2 000 de lei pentru a înregistra maşina pe numele altui bărbat, care în momentul întocmirii documentelor nu era prezent la faţa locului. 

În seara zilei de ieri, inspectorii au fost audiați, iar ulterior reținuți pentru 72 de ore. Ei sunt cercetați pentru corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. De precizat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de către instanța de judecată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0