Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Sper ca prima partidă de "Sputnik V" să ajungă până la sfârșitul lui martie

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Fostul președinte moldovean și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat la un post de televiziune că în timpul apropiat în Moldova ar putea ajunge o partidă de vaccinuri rusești "Sputnik V".

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Președintele PSRM a declarat că până în acest moment vaccinul rusesc încă nu a ajuns în Moldova din cauza declarațiilor contradictorii ale politicienilor moldoveni.

Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Politică
Grosu ar putea cere lockdown general: „Am să merg în Parlament să prezint argumentele”
"Problema este, de la bun început, la noi în țară. Pe de o parte, declarațiile noastre (ale socialiștilor -n.n.) că avem nevoie de acest vaccin, pe de altă parte, declarațiile contradictorii ale oponenților noștri", a declarat Dodon.    

El susține că deja în următoarele zile Republica Moldova ar putea primi prima partidă de vaccin "Sputnik V" în calitate de ajutor umanitar.

"Se poartă negocieri ca vaccinul să fie livrat în timpul apropiat. Cred că prima livrare va fi ajutor umanitar. Sper mult ca până la sfârșitul lunii martie să-o primim. Pentru că este o urgență", a declarat Dodon.

Liderul socialiștilor a declarat că vaccinul rusesc este așteptat mult în Moldova.

"Acum avem în depozite AstraZeneca, dar nimeni nu vrea să se vaccineze cu el. Dacă ar fi fost 100 de mii de doze de "Sputnik V", ele ar fi fost epuizate în trei-patru zile", consideră Dodon.

El am mai spus că la începutul lunii aprilie guvernul a declanșat o nouă etapă achiziții ca la sfârșitul lunii aprilie, în mare, în Moldova să aibă în stoc până la n milion de doze din achiziții de stat, în afară de ajutorul umanitar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0