Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Record absolut de infectări și un număr mare de decese

© Sputnik / Maxim TopalMedici
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 2 273 de cazuri de infecție cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 2 273 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Asta după ce au fost efectuate peste 6 mii de teste. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
A vrut să nu stea în carantină și a falsificat testul COVID-19: Isprava unui moldovean
Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 219 988. Totodată, 63 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, 341 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre care 61 sunt conectați la aparate de respirație artificială. În același timp, de la începutul pandemiei 193 562 de pacienți au fost vindecați de COVID-19.

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 39 de persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 4 661 de oameni. 

"Situația este extrem de gravă. Vârsta medie a persoanelor afectate este de 51,2 ani. Asta înseamnă că infecția întinerește, afectează persoanelor tinere. Este important ca toate persoanele, indiferent de vârstă, să respecte măsurile impuse. Virusul nu alege. Virusul afectează mai des femeile - 58,6%. Perioada medie de incubație este de 5 zile. Cele mai multe infectări sunt în mediul urban. La fel 11 187 de mii de copii sunt infectați, în special după cinci ani în sus. 928 de gravide infectate, la fel o cifră în creștere, în special în trimestrul trei. De aceea este important o atenție deosebită pentru a nu contacta cu alte persoane și de a evita îmbolnăvirea cu coronavirus", a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății. 

De la începutul pandemiei, 5 621 de medici au fost infectați, 7 744 de asistenți medicali și 2 508 infermieri. 

"Virusul afectează toate organele și consecințele sunt grave. Este important de respectat măsurile impuse ca să nu fie admisă aglomerația, ca să micșorăm numărul cazurilor de infectare", a mai spus Zatîc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0