Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții la biroul lui Denis Ulanov, la sediul „Avia Invest”

© Sputnik / Rodion ProcaДенис Уланов Denis Ulanov
Денис Уланов Denis Ulanov - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Acțiunile în cazul lui Jardan și Ulanov, deputați rămași ieri fără imunitate parlamentară, continuă. Astăzi procurorii l-au audiat pe Denis Ulanov.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la biroul deputatului Partidului Șor Denis Ulanov, situat în sediul Companiei ”Avia Invest”. În cursul zilei de astăzi, 23 martie, Procuratura Anticorupție l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe Ulanov.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Noi detalii în cazul lui Jardan și Ulanov: Unde sunt cei doi deputați

Acesta este vizat în dosarul ”frauda bancară”. Mai exact, este bănuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Amintim că ieri, 22 martie, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost reținut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de comiterea ”abuzului de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării. Tot ieri au fost efectuate percheziții la domiciliul, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Deputații, care au rămas fără imunitate parlamentară nu și-au recunoscut vina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0