Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi detalii în cazul lui Jardan și Ulanov: Unde sunt cei doi deputați

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Investigațiile în cazul deputaților lipsiți ieri de imunitate parlamentară continuă. DEnis Ulanov va fi audiat astăzi de procurorii anticorupție

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Acțiunile de urmărire penală în cazul deputaților Șor lipsiți de imunitate parlamentară vor continua. Astăzi, 23 martie, deputatul Denis Ulanov urmează să fie audiat la Procuratura Anticorupție.

Petru Jardan Петру Жардан - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Petru Jardan a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii anticorupție

Acesta este vizat în dosarul ”frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Totodată, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0