Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Petru Jardan a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii anticorupție

© Sputnik / Rodion ProcaPetru Jardan Петру Жардан
Petru Jardan Петру Жардан - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Acum câteva clipe, deputatul Petru Jardan a fost reținut de procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Deputatul Partidului "Șor" Petru Jardan a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat la sediul Centrului Național Anticorupție, iar în aceste clipe este interogat de oamenii legii. De precizat că astăzi 68 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare deputatului Partidului "Șor" Petru Jardan.

Procurorul general a venit în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Procurorul general a venit în Parlament: Avem probe concludente
Asta a cerut procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia Jardan este cercetat pentru abuz în serviciu, în cadrul unui dosar care vizează Aeroportul Internațional Chișinău. Înainte ca deputații să voteze, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt puși să treacă prin astfel de momente și a respins învinuirile procurorilor. 

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari. Primul care a rămas fără imunitate parlamentară a fost Petru Jardan. În aceste momente se examinează cererea în privința lui Denis Ulanov. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0