Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Luptătorii „Fulger” în acțiune: Membrii unei grupări criminale, reținuți la Grătiești

Abonare
O grupare infracțională formată din trei membri a fost documentată și destructurată de angajații Poliției Capitalei, în comun cu procurorii din Chișinău, Oficiul Botanica, și cu suportul polițiștilor de la BPDS „Fulger”.

Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari.

Задержание  - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Societate
Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, în arest preventiv
Suspecții au fost reținuți în apropierea comunei Grătiești, Chișinău. Aceștia s-au dovedit a fi trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 şi 55 de ani, originari din Capitală, anterior  judecați pe cazuri analogice.

Activitatea camuflată și bine organizată a fost monitorizată de oamenii legii  timp de două luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea a cel puțin 10 cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea grupului infracțional era bine organizată, fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea infracțiunii.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și urmăreau timp de câteva zile ce fac proprietarii. După ce proprietarii plecau de acasă, cu ajutorul instrumentelor intrau și furau bunurile de preț  ( bijuterii din aur, argint, mijloace bănești și tehnică).

BPDS “Fulger” - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2020
Republica Moldova
La nuntă, nimeni nu a riscat să fure mireasa - istoria unui cuplu din brigada „Fulger”
Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la două milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele cu care se deplasau suspecții, cât și domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile materiale furate din locuințe, cât și instrumentele pe care aceștia le utilizau la comiterea infracțiunilor.

Suspecții  au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă  închisoare  de la 5 la 10 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0