Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Vladimir Bolea, candidatul la funcția de Ministru al Agriculturii

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Dacă în Guvernul Gavrilița la funcția de ministru al Agriculturii era propus Ion Luca, în echipa lui Igor Grosu este deja deputatul PAS Vladimir Bolea.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Deputatul PAS Vladimir Bolea face parte din Comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară. El a fost ales deputat în Parlament cu voturile a circa 11 mii de alegători din sectorul Buiucani. Acesta a obținut 41% din voturile celor care s-au prezentat la urnele de vot.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale
Vladimir Bolea este istoric și jurist de profesie. Anterior, el a activat în calitate de instructor în economie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Bolea mai este și fondator la „Holboca” SRL. Declarația de avere a candidatului arată că, în 2017-2018, din funcția de director al „Holboca” SRL a obținut doar 33 de mii de lei, alte 3800 – din activități științifice. Venituri mult mai mari declară soția acestuia – peste 222 de mii de lei. Din procesul de divorț, candidatul s-a ales cu 20 de mii de euro, iar din chiria unui autoturism – familia Bolea a câștigat 240 de mii de lei.

Candidatul mai deține un autoturism de model Honda pe care a indicat doar 10 mii de lei. Reprezentantul PAS mai declară că deține 100% din compania deschisă pe teritoriul României SC GFC „Holboaca” SRL. Declarația de avere pentru anul 2020 nu a fost plasată pe site-ul Autorității Naționale de Integritate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0