Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Anatolie Topală, propus la funcția de ministru al Educației

© Sputnik / OsmatescoAnatol Topală
Anatol Topală - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost propus Anatolie Topală, secretarul general al Ministerului Educației.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. În perioada 2015–2019, Anatolie Topală a condus Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, iar din 2013 până în 2015 a fost director al Agenției de Asigurare a Calității.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale
Anatolie Topală s-a născut în data de 27 octombrie 1970, în satul Sadova, raionul Călărași. El și-a făcut studiile la Facultatea de Matematică și Cibernetică, Universitatea de Stat din Moldova și Doctorantura  Institutului de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Republicii Moldova. 

Topală are o experiență bogată în domeniul academic, activând în calitate de șef al Departamentului de studii al Universității de Stat din Moldova și prodecan al Facultății de Matematică și Informatică a USM.

Anatolie Topală este conferențiar universitar și doctor în științe fizico-matematice. Din data de 1 noiembrie 2019, Anatolie Topală ocupă fotoliul de secretar general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0