Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și deputatul Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Ulanov
Denis Ulanov - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
După Petru Jardan și Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Pentru aceasta au votat majoritatea deputaților.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în plenul Parlamentului că deputatul Partidului ”Șor” Denis Ulanov este cercetat în două dosare, iar pentru a fi cercetat, parlamentarul trebuie să fie lipsit de imunitatea parlamentară. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat bugetul de stat și sistemul bancar prin diverse acțiuni infracționale. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
COVID-19: Situația la începutul săptămânii - Alți trei lucrători medicali au fost răpuși
"Denis Ulanov a acționat în interesul lui Ilan Șor și a asociației criminale, condusă de Vladimir Plahtoniuc, pentru a înlăturat obstacolele pentru sustragerea mijloacelor financiare și a prejudiciat astfel statul în proporții deosebit de mari. Astfel este cercetat pentru escrocherie. Ulanov a fost complice și altă acțiune - spălare de bani, prin transferuri de bunuri. Deputatul nu poate fi reținut sau trimis în judecată, în acest context solicit Parlamentului ridicarea imunității a lui Denis Ulanov, pentru reținerea, arestarea și trimiterea lui în judecată", a declarat Alexandr Stoianoglo, procurorul general. 

De cealaltă parte, Denis Ulanov a declarat că anterior a fost chemat să depună declarații în calitate de martor în aceste dosare și se arată nedumerit că a devenit suspect. Alexandr Stoianoglo l-a contrazis și a spus că de fapt este vorba despre alte dosare. 

"Nu sunt expertize financiare care să arate pierderile exacte, în aceste condiții nu poți să încriminezi cuiva că a prejudiciat statul", a declarat Denis Ulanov, deputat al Partidului ”Șor”.

Unii deputați l-au întrebat pe procurorul general care este necesitatea lipsirii de imunitate parlamentară a lui Denis Ulanov, în condițiile în care acesta ar fi cerut de mai multe ori să fie audiat. Răspunsul lui Stoianoglo: 

Procurorul general a venit în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Procurorul general a venit în Parlament: Avem probe concludente
"Procurorii au tactica lor de lucru: fie să facă audieri, fie percheziții și noi avem nevoie de pachetul complet de drepturi. De asta am venit să cerem. Vă mai spun că Ulanov niciodată nu a venit să ceară să fie audiat", a mai spus Alexandr Stoianoglo, procurorul general. 

În discursul său de la tribuna Parlamentului, deputatul Denis Ulanov a declarat că nu a fost implicat în frauda bancară și și-a justificat acțiunile. 

"Nu mi-am depășit atribuțiile de avocat. Azi de ziua soției mele am să-mi demonstrez nevinovăția. SUnt sigur de nevinovăția mea, indiferent de voturi. Nu sunt dovezi în privința mea, voi demonstra asta", a spus Denis Ulanov. 

Reprezentanții comisiei parlamentare juridice susțin că procurorul a solicitat ridicarea imunității lui Denis Ulanov, iar cel din urmă a cerut să nu fie acceptată cererea. Comisia s-a pronunțat în favoarea ridicării imunității deputatului Partidului ”Șor” Denis Ulanov. 

"Comisia juridică, cu 7 voturi pentru, a acceptat cererea procurorului general pentru ridicarea imunității a lui Denis Ulanov", a declarat Vasile Bolea, președintele Comisiei parlamentare juridice. 

Astfel, majoritatea deputaților au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor”, Denis Ulanov. 

"Cu 70 de voturi, primul proiect a fost votat", a anunțat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

Seara târziu, după încheierea ședinței Parlamentului, deputatul partidului Șor, Marina Tauber a ținut un briefing d presă. Întrebat d ce domnul Ulanov nu participă la el, ea a spus că "domnul Ulanov nu a venit la acest briefing de presă pentru că nu i-au dat voie procurorii. El este sus, în cabinetul dumnealui vorbește cu procurorii".

Întrebată dacă Ulanov urmează să fie escortat la CNA, așa cum s-a întâmplat cu Jardan, Tauber a spus că nu cunoaște ce urmează să se întâmple.  

După care presa a informat că Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore.

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari. Primul care a rămas fără imunitate parlamentară a fost Petru Jardan. În acest sens au votat 68 de deputați. Jardan a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0