Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputatul Petru Jardan, fără imunitate parlamentară

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaPetru Jardan la ședința plenară 22 martie 2021
Petru Jardan la ședința plenară 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor” Petru Jardan. Acesta a declarat că nu se consideră vinovat.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari.  

Procurorul general a venit în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Procurorul general a venit în Parlament: Avem probe concludente
"Comisia juridică a acceptat cererea procurorului general pentru ridicarea imunității a lui Petru Jardan. Raportul a fost trimis Biroului permanent", a declarat Vasile Bolea, președintele Comisiei parlamentare juridice. 

Astfel, majoritatea deputaților au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor” Petru Jardan. 

"Cu 68 de voturi proiectul este aprobat", a anunțat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

Înainte ca deputații să voteze, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt puși să treacă prin astfel de momente. 

"Să nu facem presiune pe structurile abilitate fiindcă adevărul oricum va triumfa. Nu arăt cu degetul la nimeni, dar vă îndemn să lăsați ambițiile și PR-ul politic. Să facem munca așa cum trebuie. Nu vă cer mila, votați cum doriți. Nu mă ascund după imunitatea parlamentară", a precizat Petru Jardan

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a calificat drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În acest condiții, deputații „Pentru Moldova” au spus că nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0