Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Scriitoare, despre puterea poeziei de a schimba lumea

© Sputnik / Mihai CarausAlina Trofim
Alina Trofim - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Poezia completează viața oamenilor cu gânduri frumoase, aduce echilibru și alină sufletul celor care caută mângâiere în versurile poeților. De această părere este scriitoarea și doctorul în biologie Alina Trofim.
Scriitoare, despre puterea poeziei de a schimba lumea

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", scriitoarea Alina Trofim și-a exprimat admirația și dragostea pentru versuri, de care este însetată în fiecare zi. Potrivit ei, poezia aduce gânduri curate și chiar poate răspunde la nedumeririle și problemele oamenilor.

"Poezia este în așteptarea cititorului care este preocupat de a face bani, carieră. Poezia așteaptă cuminte să vină cu un sfat, cu o povață și să aline sufletul oamenilor. Uneori, un vers poate spune mai mult decât o mie de cuvinte. Poezia are o putere enormă", susține Alina Trofim.

Mai mult, scriitoarea este de părere că poezia reprezintă o formă de educație modernă pentru copii, chiar dacă pare că nu mai este în vogă în era Internetului și rețelelor de socializare.

"Putem sensibiliza și educa o generație nouă care ar avea o altă atitudine față de mediul înconjurător. Este demonstrat: copii devin mai buni și mai inteligenți prin lectură", a conchis Alina Trofim.

Amintim că în fiecare an, în data de 21 martie, este marcată Ziua Internaţională a Poeziei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0