Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jardan: Trebuia să asigur funcționalitatea aeroportului

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaPetru Jardan la ședința plenară 22 martie 2021
Petru Jardan la ședința plenară 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Deputatul Partidului ”Șor” Petru Jardan, învinuit de abuz în serviciu în cadrul dosarului care vizează Aeroportul Internațional Chișinău, spune că nu este vinovat și a acționat doar pentru asigurarea funcționalității aeroportului.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Potrivit lui Stoianoglo, Petru Jardan a luat decizii dubioase și a acționat în favoarea unui grup criminal, în timp ce era directorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău.

Procurorul general a venit în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Procurorul general a venit în Parlament: Avem probe concludente
Astfel, întreprinderea ar fi fost prejudiciată cu 4,8 milioane de lei, în urma unui contract de asigurări. În replică, Petru Jardan a declarat că trebuia să asigure funcționalitatea aeroportului. 

"Ridicarea imunității, nu înseamnă că persoana este vinovată. Necesitatea încheierii contractului de asigurare, după ce Aeroportul Internațional Chișinău a semnat un contract cu băncile și proiectele internaționale și era o condiție. La 16 iulie 2013, a expirat certificatul de operator de aerodrom al aeroportului. Eu eram obligat să închei contractul de asigurare și poliția ca să o prezint Autorității Aeronautice Civile. Am primit pe un an acel certificat. În consiliul de administrație din 2013 au fost aprobate aceste cheltuieli. Obligația de achitare trebuia în două tranșe în 2013. Aceste prevederi erau incluse în contract, până la concesionarea aeroportului. Eu știam de procesul de concesionare, dar trebuia să asigur buna funcționare a aeroportului, să obțin certificatul fără de care nu putem funcționa", a declarat Petru Jardan. 

Deputatul Petru Jardan a fost întrebat de parlamentari de ce procurorii au pornit un dosar pe numele lui, în condițiile în care are argumente și consideră că a procedat corect. 

"Mă depășește situația. Nu știu cum aș putea răspunde, nu vrea să dau nicio apreciere, avem ceea ce avem", a mai spus Jardan. 

Totodată, deputatul a precizat că nu s-a comis nicio ilegalitate și le-a cerut colegilor săi din Parlament să voteze așa cum consideră de cuviință. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0