Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Moldova pierde lupta cu coronavirusul – expert

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Expertul Vasile Cantarji a spus dacă sunt justificate, în opinia sa, măsurile restrictive dure în Moldova.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Moldova are de suferă foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus, inclusiv din cauza că nimeni nu analizează și nu ia deciziile în privința măsurilor necesare în această situație printr-o abordare științifică – opinia respectivă a fost exprimată de sociologul Vasile Kantarji în studioul Sputnik Moldova.

"S-ar fi putut face mult mai multe dacă rolul de primă vioară în luarea deciziilor privind lupta cu pandemia l-ar fi avut medicii, nu politicienii, Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Știm foarte multe despre impactul COVID-19 asupra diverselor domenii ale activitate, dar nu știm nimic despre boală în sine ", a spus expertul.

De asemenea, nu există nicio încercare de a analiza lockdownul de anul trecut pentru a stabili ce impact a avut acesta asupra pandemiei.

Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Politică
Restricții COVID: Cum va activa Piața Centrală din Chișinău până în aprilie

"Există o mulțime de dispute în acest moment cu privire la introducerea unui nou lockdown. Toți fac referire doar la creșterea numărului de infecți și de decese. Dar nu veți găsi pe nimeni care să argumenteze pornind de la rezultatele lockdownului din primăvara trecută. Noi încă nu știm până acum în ce măsură decizia, care a dus la un declin economic de 7% în Moldova, s-a dovedit a fi justificată din punctul de vedere al salvării de vieți ", a spus Kantarji.

Potrivit expertului, măsurile restrictive dure de anul trecut nu și-au demonstrat eficacitatea în lupta împotriva COVID-19.

"În opinia mea, lockdownul nu s-a justificat în niciun fel. Și Moldova, și alte țări care au luat măsuri drastice de carantină, până la urmă așa și nu au putut reduce răspândirea coronavirusului. Iar pe parcursul anului peste tot au fost valuri de infectări mult mai mari decât atunci când s-a încercat să se lupte cu asta prin intermediul carantinei", a rezumat interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0