Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Restricții COVID: Cum va activa Piața Centrală din Chișinău până în aprilie

© Sputnik / Mihai CarausЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a precizat cum vor funcționa în perioada următoare piețele, centrele comerciale, magazinele, restaurantele și alte localuri din capitală. El a anunțat că toate școlile din capitală revin la învățământul la distanță din 22 martie.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat sâmbătă, 20 martie, că toate piețele, centrele comerciale,  magazinele și unitățile HoReCa (hotele, restaurante, baruri) din capitală vor funcționa în conformitate cu hotărârea nr. 51 din 19 martie 2021 a Comisiei naționale extraordinare în sănătate publică (CNESP), care a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru perioada 19 martie - 18 aprilie 2021, inclusiv.

Учитель химии ведет дистанционный урок  - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Educație
Toate școlile din Capitală revin la învățământ online - Video

„Piața Centrală, celelalte piețe, centrele comerciale, obiectivele HoReCa din municipiu vor activa conform deciziei Comisiei naționale extraordinare în sănătate publică”, a precizat Ion Ceban, după ședința din 20 martie a Comisiei extraordinare de sănătate publică din Chișinău.

Precizăm că, în conformitate cu decizia CNESP, din 20 martie, vor avea un program redus de activitate centrele comerciale, piețele de orice tip, magazinele nealimentare, restaurantele. Totodată, funcționarii publici vor activa după un regim special de muncă. 

Din 20 martie, centrele comerciale și unitățile de comerț nealimentar vor funcționa până la ora 18:00.

Piețele de toate tipurile vor activa de la ora 7:00 până la ora 15:00.

CNESP a decis că modificarea de program va permite degajarea fluxului de persoane în orele de seară, inclusiv în transportul public, în Chișinău și în toată țara.

Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Expert: Cine-i dictează Moldovei ce restricții anti-COVID să adopte

Restaurantele și localurile de alimentație publică vor fi deschise pentru vizitatori până la ora 20:00, după care vor avea dreptul doar să livreze produse la domiciliu. 

CNESP a interzis desfășurarea în unitățile de alimentație publică, până pe 18 aprilie 2021, a nunților, cumetriilor, aniversărilor și altor evenimente.

Totodată, a fost interzisă organizarea cu prezența fizică a persoanelor a adunărilor științifice, olimpiadelor și competițiilor sportive.

Nu este permisă nici organizarea în spațiile deschise și închise a festivalurilor, expozițiilor, târgurilor agricole specializate și evenimentelor comerciale.

Toate școlile din Chișinău revin la învățământul de la distanță începând cu ziua de luni, 22 martie. Grădinițele din municipiul Chișinău își vor continuă activitatea cu prezența fizică a copiilor. 

Comisia națională extraordinară în sănătate publică a constatat că practic toate raioanele din țară sunt sub Cod Roșu pandemic – acesta se instituie din momentul înregistrării a 100 de infectări la fiecare 100 de mii de locuitori.

Cea mai gravă situație se atestă în Chișinău, în raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Strășeni, Briceni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0