Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arhitectul-șef al primăriei Ghidighici a fost reținut - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Centru Național Anticorupție a prezentat noi informații în cazul perchezițiilor de la primăria Ghidighici. Mai multe persoane au fost reținute.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Arhitectul-șef al primăriei Ghidighici și alți trei funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor din această dimineață efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Cei patru au fost reținuți în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri la Ghidighici. Aceştia sunt bănuiţi de fapte de corupţie, cercetate în 38 de cauze penale.

„În urma percheziţiilor de azi, ofiţerii CNA au ridicat peste 300 de mii de lei de la unii bănuiţi, urmând să fie examinată provenienţa acestor bani şi dacă sunt rezultatul acţiunilor ilegale ce li se impută bănuiţilor. Totodată, au fost ridicate contracte de vânzare- cumpărare a loturilor, decizii şi acorduri de prelungire a unor contracte de arendă, precum şi alte acte relevante cauzei”, precizează serviciul de presă al CNA.

Mașina de poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
Patru inspectori de patrulare au ajuns în izolatorul CNA: Iată ce au comis

Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Amintim că investigatorii şi ofiţerii de urmărire penală au stabilit că principalii figuranţi sunt suspectaţi de acte de corupere, manifestate prin legalizarea, contra cost, a unor construcţii din raza comunei Ghidighici. Potrivit probelor acumulate, arhitectul-şef ar fi fost persoana care ar fi gestionat această reţea formată din funcţionari din cadrul altor autorităţi şi, în schimbul unor remunerări ilicite, ar fi asigurat perfectarea actelor pentru construcţia sau recepţia finală a unor lucrări, pentru eliberarea şi urgentarea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construcţie, a avizelor necesare, precum şi pentru repartizarea unor terenuri sau schimbarea statutului acestora. 

În urma examinării materialelor rezultă că arhitectul-şef ar fi pretins bani pentru serviciile sale, susţinând că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei pentru urbanism şi dezvoltare rurală şi asupra consilierilor locali. În acelaşi timp, în procesul de pregătire a pachetelor de documente, ar fi fost implicaţi diriginţi de şantiere, proiectanţi, responsabili tehnici, angajaţi ai OCT Chişinău, dar şi agenţi economici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0