Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patru inspectori de patrulare au ajuns în izolatorul CNA: Iată ce au comis

© Sputnik / Mihai CarausMașina de poliție
Mașina de poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Patru inspectori de patrulare au ajuns în izolatorul CNA, fiind bănuiţi că ar fi pretins mită de la șoferi.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Cei patru inspectori de patrulare au fost documentaţi pe parcursul mai multor luni de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Poliţiştii sunt bănuiţi că ar fi pretins mită, de la şoferii care încălcau regulile de circulație rutieră în raionul Comrat. Potrivit CNA, suspecții ar fi luat sute de lei, euro sau benzină de la şoferii traşi pe dreapta.

Vitalie Ermuratiev, muzeul din cadrul IP Dubăsari - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Republica Moldova
Jumătate de secol în poliție – „Soția mea nu crede că eu încă mai lucrez”
Acum inspectorii de patrulare sunt cercetaţi pentru corupere pasivă, în cadrul a cinci cauze penale. Ei au fost reţinuţi pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Ofițerii Centrului Național Anticorupție ar deține mai multe probe incontestabile în imagini video şi audio, care ar confirma informațiile. Cazurile de corupere au avut loc în maşina de serviciu a inspectorilor de patrulare, în momentul în care conducătorii auto erau băuți, fără acte sau încălcau alte reguli de circulaţie rutieră și erau somaţi să dea mită pentru a nu fi sancţionaţi.

CNA mai spune că, deşi sumele pretinse de polițiști nu erau prea mari, de la 200 de lei la 500 de euro, acestea erau cerute sistematic, zi de zi, de către membrii echipajului de patrulare. Negocierile nu se rezumau doar la bani, fiind documentate şi două cazuri în care poliţiştii au primit, în schimbul neîntocmirii proceselor verbale, câte 20 sau 30 de litri de benzină.

În  prezent, procurorii şi ofiţerii CNA continuă cercetările pentru a identifica şi alte probe în acest caz.

De precizat că, o lună în urmă, alţi șapte poliţişti de la Cahul, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de aceeaşi schemă de corupere. În prezent ei sunt cercetaţi pentru abuz şi corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii legii riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0