Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eurocomisar: Vaccinul ”Sputnik V” trebuie să fie produs în UE

© REUTERS / DADO RUVICФлаконы и шприцы видны перед флагом ЕС
Флаконы и шприцы видны перед флагом ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Potrivit reprezentantului CE, Rusia ar putea avea nevoie de ajutor pentru desfășurarea producției în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. ”Sputnik V” este un vaccin bun, este necesar să fie pusă la punct producerea lui în UE, iar Rusia ar putea avea nevoie de ajutor în acest sens. Această opinie este împărtășită de comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, relatează RIA Novosti.

”Sputnik V” este probabil un vaccin bun. Oameni de știință din Rusia sunt buni, nu există niciun motiv să ne îndoim de asta. Ei au depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), vom vedea dacă va fi aprobată ", a spus el.

Potrivit comisarului european, Rusia ar putea avea nevoie de ajutor pentru desfășurarea producției în Uniunea Europeană.

Sebastian Kurz - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
"Impas total". Cine din UE s-a interesat de "Sputnik V"

”Vă pot spune că în prezent par să fie probleme cu producerea (în UE) a acestui vaccin. Există multe cereri pentru linii de producere în Europa, dar acum ele sunt încărcate cu producția de vaccinuri care au deja a fost aprobate de autoritatea de reglementare. Dar eu cred că putem ajuta Rusia în ceea ce ține producere ", a menționat el.

Comisia Europeană a propus miercuri introducerea certificatelor digitale pentru COVID-19 în Uniunea Europeană, care vor confirma că deținătorul lui a fost vaccinat, are un test negativ sau faptul că s-a tratat după contractarea virusului. Scopul documentului este de a facilita circulația cetățenilor uniunii în interiorul UE.

"Vaccinarea nu va fi o condiție prealabilă pentru călătorii", este menționat într-un comunicat al CE.

Ministerul Sănătății, despre probabilitatea importării vaccinului rusesc „Sputnik V”>>>

Certificatul european de vaccinare va fi emis gratuit persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului cu preparate aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), precum și cu vaccinurile aprobate la nivel național. Vor putea obține certificatul cetățenii vaccinați cu BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson), precum și cu vaccinul rusesc ”Sputnik V” sau cu cel chinezesc Sinopharm

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0