Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Proiecte de dezvoltare regională: Ce-și propun autoritățile

© Sputnik / OsmatescoViorel Jardan
Viorel Jardan - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Care sunt necesitățile cetățenilor din zonele rurale și cum răspund autoritățile la solicitările de dezvoltare a infrastructurii? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Obiectiv cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan.
Proiecte de dezvoltare regională: Ce-și propun autoritățile

Asigurarea cu apă potabilă, iluminarea stradală și canalizarea rămân printre prioritățile de bază ale cetățenilor din localitățile din țară. În acest sens, pe 24 februarie, a  fost dat startul procesului de apreciere a cererilor de finanțare completă depuse în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Eligibile pentru participarea la asemenea proiecte au fost autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile publice și alte entități de drept public, precum și entitățile de drept privat și organizațiile neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Centru.

"Avem circa 16 proiecte de finanțare în acest an. Cele mai multe proiecte au vizat asigurarea cu apă și canalizare a localităților, domeniul infrastructurii economice și dezvoltarea turismului", a precizat Viorel Jardan.

După evaluarea administrativă a pachetelor depuse, urmează evaluarea calitativă a cererilor recepționate cu antrenarea experților specializați pe fiecare dintre domeniile de intervenție. Membrii comisiei administrative de evaluare a cererilor urmează să examineze cererile până la sfârșitul lunii martie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0