Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura a explicat de ce vrea reținerea și arestarea a doi deputați

© Sputnik / Rodion ProcaДенис Уланов Denis Ulanov
Денис Уланов Denis Ulanov - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Procuratura Generală a explicat astăzi printr-un comunicat de presă de ce a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților din Partidul "Șor", Petru Jardan și Denis Ulanov.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. În cazul lui Denis Ulanov, procuratura spune: "în privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale".

Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Societate
De sâmbătă magazinele nealimentare vor activa până la ora 18:00, iar piețele - 15:00
În cazul lui Petru Jardan, procuratura a anunțat: "ccelălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări".

Procuratura Generală anunță că "odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați".

Amintim că procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a mers astăzi în Parlamentul Republicii Moldova pentru a cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați.

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Politică
Doi deputați riscă să rămână fără imunitate: Despre cine este vorba
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat despre cererile parvenite de la Procuratura Generală.

”Am primit cereri din partea Procurorului General privind ridicarea imunității parlamentare a lui Petru Jardan, deputat partidului ”ȘOR”, în vederea reținerii și percheziției, dar și Denis Ulanov, în vederea reținerii, arestării și percheziției și trimiterea în judecată”, a spus Zinaida Greceanîi.

La care Denis Ulanov a comentat solicitarea procuraturii.

"Singura mea implicare în frauda bancară este că sunt avocatul lui Ilan Șor. Nu mă agăț de imunitatea parlamentar, personal eu voi vota pentru ridicarea imunității parlamentare. Nu am nimic de ascuns ", a declarat Denis Ulanov, deputat "Șor".

Cererile urmează să fie examinate de Comisia Juridică din Parlament. La ședință va fi prezent procurorul general, dar și deputații vizați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0