Tinerii din țara noastră se confruntă cu o mulțime de provocări. Problemele principale în sectorul de tineret vizează domeniul educație, angajare în câmpul muncii și activitățile de divertisment, susține activistul civic Dumitru Roibu.
Pe de altă parte, nici universitățile nu au venit în întâmpinearea studenților care trebuiau să achite contractele până la o anumită dată. În 2020, mulți tineri și părinții acestora au rămas fără un loc de muncă, fapt ce afectat semnificativ bugetul familiei.
"Cele mai afectate domenii de activitate au fost anume segmentele unde activează cei mai mulți angajați tineri. În mare parte, tinerii munceau în sectorul HoReCa, iar din cauza restricțiilor și a limitării numărului de angajați, mulți dintre aceștia au rămas fără o sursă de venit", a spus Dumitru Roibu.
Activistul civic este de părere că, în lipsa unor politici de stimulare, fenomenul emigrației ar putea crește în perioada post-COVID. Potrivit unor date, peste două mii de tineri din țara noastră și-au pierdut locul de muncă în 2020. La nivel global, s-a constatat că cel mai înalt nivel de anxietate, dar și consecințe negative asupra stării psiho-emoționale, au fost înregistrate în rândul tinerilor.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova