Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Se depun eforturi serioase pentru a aduce vaccinul ”Sputnik V” în Moldova

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaVaccinul ”Sputnik V”
Vaccinul ”Sputnik V”

 - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Fostul președinte al țării Igor Dodon susține că, pentru a efectua imunizarea în masă a cetățenilor, Moldova ar trebui să aibă diferite vaccinuri împotriva coronavirusului și în cantități suficiente.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Cel de-al cincilea președinte al Moldovei, liderul PSRM Igor Dodon, a menționat că se lucrează foarte intens pentru ca Republica să primească vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva COVID-19. El a afirmat acest lucru în cadrul emisiunii sale de vineri.

Laura Țurcan, Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Cât timp ne protejează anticorpii după infectarea cu COVID?
"Au existat încercări de interzicere înregistrarea ”Sputnik V”. La această etapă toate aceste obstacole au fost eliminate. Știu că se lucrează foarte serios pentru a ne asigura cu vaccinul”Sputnik V” toți doritorii", a spus Dodon.

Liderul PSRM și-a exprimat speranța că primul lot de vaccin rusesc va fi acordat sub formă de donație, iar achizițiile ulterioare vor avea loc din contul statului. 

"Ce volume vor fi și când vor ajunge - se lucrează în acest sens. Nu am dreptul să dezvăluie detalii, dar știu câteva detalii. Sper că în curând colegii mei vor spune mai multe și vor exista deja câteva acțiuni concrete", susține liderul PSRM.

În opinia lui Igor Dodon, este necesar, cât mai curând posibil, ca Moldova să fie asigurată cu diverse vaccinuri împotriva coronavirusului și în cantități suficiente pentru imunizarea în masă. Potrivit lui Dodon, planul de achiziții a fost deja pregătit.

"De exemplu, eu aș face aș:  să aduc 100 de mii de doze din fiecare vaccin - 100 de mii de ”Sputnik V”, 100 de mii de AstraZeneca, 100 de mii de Pfizer - acordăm 10 zile pentru a vedea care dintre acestea va fi cel mai solicitat și apoi alocăm bani pentru achiziționarea vaccinului", a precizat Dodon.

Pe 26 februarie, Agenția pentru Medicamente și Dispozitivelor Medicale din Moldova a confirmat că vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” a fost autorizat oficial în țară.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Societate
Profesoară din România, moartă după rapelul cu vaccin anti-COVID: Detalii șoc
Recent, deputații au votat în lectură finală un proiect de lege care prevede derogarea de la Codul Fiscal al Republicii Moldova în ceea ce ține de importarea vaccinului împotriva COVID-19, fără TVA și fără aplicarea taxelor vamale. Potrivit autorului proiectului, deputatul Petru Burduja, legea va fi aplicată doar pentru loturile de ser procurate din banii statului. Totodată, măsura se va aplica doar pe perioada stării de urgență sau de urgență în sănătate publică.

Primele peste 20 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 au fost livrate în Moldova pe 27 februarie de către România. Iar pe 5 martie, au ajuns alte 14 400 de doze de vaccin COVID-19. Totodată, astăzi au ajuns în țară peste 24 de mii de doze de vaccinuri Pfizer, prin intermediul platformei Covax.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0