Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemiolog, despre vaccinarea obligatorie anti-COVID

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Magdei
Mihai Magdei - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Vaccinul anti-Covid: ar trebui sau nu să fie obligatorie imunizarea? Iată opinia epidemiologului și fostului ministru al Sănătății Mihai Magdei pe marginea acestui subiect.
Epidemiolog, despre vaccinarea obligatorie anti-COVID

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", epidemiologul Mihai Magdei și-a exprimat speranța că oamenii care sunt sceptici și mai au dubii în privința vaccinării vor înțelege cât mai curând cât de necesară este imunizarea pentru a stopa răspândirea virusului și pentru a se proteja pe sine și cei dragi.

Deși vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie în Republica Moldova, Mihai Magdei susține că, la fel ca și peste hotarele țării, cei care nu vor fi imunizați ar putea avea parte de anumite restricții.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
De ce pandemia nu bate în retragere: Avertizările experților
"În SUA spre exemplu poți să nu accepți vaccinarea copilului, dar în așa caz acesta ar putea să nu fie primit la grădiniță sau la școală, dacă nu deține un certificat ce confirmă că a fost imunizat. Deși vaccinarea nu este obligatorie, deja se vorbește despre pașapoartele COVID pentru a putea călători etc. Eu aș opta pentru aceste certificate și pașapoarte", a spus epidemiologul.

Amintim că, în data de 2 martie, în Moldova a fost dat startul programului de vaccinare anti-COVID. În cadrul campaniei de imunizare sunt vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Până în prezent, peste 18 500 de angajați din sistemul medical s-au vaccinat împotriva coronavirusului din lotul de doze donat de România. 

În total, până la sfârșitul lunii martie, vor fi livrate 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii - din donația oferită de România.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0