Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog, despre retragerea lui Durleșteanu și cine o dirijează pe Maia Sandu

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre procesele ascunse care au loc în culisele politicii moldovenești.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Ce s-ar putea ala în spatele refuzului Marianei Durleșteanu de a mai candida la funcția de prim-ministru și a existat oare aici vreo influență din exterior? Politologul Corneliu Curea și-a exprimat opinia cu privire la această chestiune în studioul Sputnik Moldova.

"Cred că pentru susținătorii Maiei Sandu, Durleșteanu este deja o etapă depășită. Igor Dodon a spus că a fost un lucru neașteptat pentru toți și, bineînțeles, nimic nu se întâmplă pur și simplu. Evident că doamna Durleșteanu a fost influențată, în acel moment ea se afla în Anglia. Anglia, Londra - sunt forțe secrete oculte și servicii speciale bine-cunoscute, de aceea nu este surprinzător faptul că nu a lipsit factorul extern ", - a declarat expertul.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Slusari denunță o înțelegere dintre Sandu și Dodon
Potrivit interlocutorului, negocierile președintelui Republicii Moldova cu fracțiunile parlamentare au fost doar o „perdea de fum” pentru a desemna un nou candidat și a camufla retragerea lui Durleșteanu.

"Este foarte important în continuare să încercăm să privim după paravan și să vedem ce se ascunde în spatele Maiei Sandu. Ea iese atât de elegant în Palatul ei prezidențial și anunță candidatura lui Igor Grosu. În spatele acestei ușurințe și eleganțe se ascunde însă ceva teribil. Este foarte important să înțelegem cine sunt aceste forțe care conduc. Am fost atât de bucuroși că păpușarul a fugit din țară, dar se dovedește că adevărați păpușari au rămas și trag sforile", a spus Curea.

Amintim că Maria Durleșteanu a explicat în această dimineață pe pagina sa de Facebook de ce a renunțat să mai candideze pentru funcția de premier. E a scris că și-a dorit să constituie un Guvernul tehnocrat, fără oameni din fracțiuni, similar cu fostul Executiv de la București condus de Cioloș. Totodată, ea a spus că a dorit să fac o schimbare din interiorul Guvernului pentru ca să nu regrete votul oferit în alegeri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0