Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM anunță o nouă majoritate parlamentară și invită președintele la consultări

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Președintele fracțiunii PSRM a anunțat în plenul Parlamentului despre constituirea unei noi majorități parlamentare. Deputatul Corneliu Furculiță a menționat că invită președintele țării la consultări, la ora 12:00.

CHIȘINĂU 18 mart - Sputnik. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a citit în plenul Parlamentului o declarație de constituire a noii majorități parlamentare. Acesta însă nu a spus câți deputați, dar și cine anume ar face parte din această majoritate.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Socialiștii merg la CCM: Cer să fie anulat decretul de desemnare a lui Grosu candidat

„Scopul consultărilor este de a identifica sprijinul politic al deputaților pentru o anumită persoană capabilă să formeze un guvern care să se bucure de încrederea Parlamentului, precum și faptul că președintele Republicii Moldova și deputații din Parlament trebuie să manifeste un comportament constituțional loial și să dea dovadă de respect reciproc pentru o cooperare esențială în vederea procesului de instituire a unui guvern și, implicit, buna funcționare a statului”, a declarat Corneliu Furculiță.

Totodată, noua majoritate parlamentară a invitat președintele Maia Sandu la consultările programate pentru ora 12.00. Furculiță a rugat secretariatul să-l anunțe pe șeful statului, iar Maia Sandu să aleagă unde anume să aibă loc consultările - fie la Președinție, fie la Parlament. 

Amintim că, miercuri, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing că majoritatea parlamentară intenționează joi să înainteze propriul candidat la funcția de premier. Batrîncea nu a prezentat numele candidatului, dar a precizat că este un profesionist și că merită să ajungă la șefia Guvernului. 

„Un candidat bun, un profesionist, care va face față crizei. (...) Vedem o persoană pregătită și care știe bine ce presupune gestionarea crizei, ceea ce ține de activitatea stabilității economico-financiare și la sigur pot să spun că acesta va fi un membru de echipă care va face tuturor presiunilor, indiferent de unde vin acestea”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea. 

El a precizat că nu ar fi vorba despre liderul PSRM Igor Dodon, dar nici despre fostul premier Ion Chicu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0