Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii merg la CCM: Cer să fie anulat decretul de desemnare a lui Grosu candidat

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Deputații PSRM vor contesta la Curtea Constituțională decretul Maiei Sandu de desemnare a liderului PAS Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat într-un briefing că fracțiunea PSRM va cere Curții Constituționale să anuleze decretul de ieri al președintelui Maia Sandu, prin care liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de premier.

„Vom solicita Curții Constituționale să constate abaterile de la norma legală în procedura de înaintare a domnului Grosu. Noi considerăm că iarăși au fost încălcate anumite prevederi constituționale”, a declarat deputatul socialist. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Batrîncea: Durleșteanu a fost presată ca să renunțe la candidatura de premier
Totodată, Batrîncea susține că asupra candidatului PSRM Mariana Durleșteanu s-ar fi făcut presiuni ca să renunțe. El nu a oferit însă detalii și dovezi în acest sens, afirmând că va prezenta probe mai târziu.

Deputatul socialist a mai precizat în cadrul briefing-ului că joi, majoritatea parlamentară ar urma să propună propriul candidat, dar nu a precizat despre cine exact ar fi vorba. 

Amintim că miercuri Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai acceptă să fie desemnată în calitate de candidat al majorității parlamentare PSRM - Pentru Moldova la funcția de premier. Ea a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că își retrage candidatura de la funcția de premier pentru că nu vrea ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

Totodată, în urma discuțiilor cu fracțiunile, platformele și grupurile parlamentare, Maia Sandu l-a desemnat pe deputatul Igor Grosu (liderul PAS) la funcția de premier.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0