NATO și-a explicat motivele consolidării prezenței în Marea Neagră

© Photo : U.S. NavyАмериканский ракетный эсминец "Дональд Кук" в акватории Черного моря
Американский ракетный эсминец Дональд Кук в акватории Черного моря  - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Regiunea Mării Negre reprezintă o prioritate pentru NATO, motiv pentru care alianța își consolidează aici prezența, pentru „a descuraja agresiunea Rusiei”.

BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik. Securitatea Mării Negre reprezintă o prioritate pentru NATO, consolidarea Rusiei în această regiune îngrijorează aliații, iată de ce alianța își consolidează acolo prezența, a declarat secretarul general al organizației Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă comună cu premierul Georgiei, Irakli Garibashvili.

Rachete lansate în Irak - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Atac bizar cu rachete asupra unei baze – plan ascuns al SUA?
“Securitatea Mării Negre reprezintă o prioritate pentru NATO și pentru Georgia, suntem îngrijorați de sporirea forțelor militare ale Rusiei în regiune... Iată de ce lucrăm asupra consolidării prezenței noastre în regiunea Mării Negre”, a declarat oficialul.

Stoltenberg a menționat că “NATO susține integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei în cadrul frontierelor ei recunoscute internațional și continuă să îndemne Rusia să pună capăt recunoașterii regiunilor Abhazia și Oseția de Sud, să-și retragă trupele”.

Rusia a denunțat în ultimii ani activizarea fără de precedent a NATO la frontierele ei de vest. NATO își extinde inițiativele, pe care le numește “descurajarea agresiunii rusești”. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea în legătură cu sporirea forțelor militare ale alianței în Europa. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat mai devreme că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru vreun stat, însă nu va trece cu vederea acțiunile care reprezintă un potențial pericol pentru interesele țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0