Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La câte mutații ale virusului ar trebui să ne așteptăm – expert

© AP Photo / Oded BaliltyВ центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме
В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Virologul rus, doctorul în științe medicale, cercetătorul principal la Centrul ”Gamalei” Anatoli Altstein a vorbit despre transformările coronavirusului.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Coronavirusul produce constant mutații, auzim în permanență despre noi tulpini, iar acest lucru îi sperie pe oameni.

Коронавирус под микроскопом - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Republica Moldova
Virusolog rus: Trebuie sau nu să ne îngrijoreze tulpina „moldovenească” a COVID-19

Mutațiile virusului sunt un proces firesc, a explicat în studioul Sputnik Moldova virologul rus, doctorul în științe medicale, cercetătorul principal la Centrul de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie ”V.I. Gamalei” Anatoli Altstein.

"Acesta este un proces destul de simplu. Când un virus se înmulțește, schimbările sale, mutațiile genomului său au loc în mod constant. Aceasta este legea vieții pentru orice organism", a spus expertul.

Mai mult, virușii produc mutații mai des decât alte obiecte biologice.

"Virușilor le sunt caracteristice într-o măsură mai mare mutațiilor decât alte creaturi. Ei au o constituție simplă, se formează în număr foarte mare si pentru ei nu contează ce li se întâmplă. Dacă mutația este reușită, ea se fixează", a explicat Altstein.
Scopul virologilor este să lupte cu virusul, stoparea apariției noilor tulpini este posibilă doar odată cu încheierea pandemiei.

"Procesul are loc continuu, există mii și mii de mutații. Are loc o selecție a variantei și se obține o nouă tulpină. Într-o epidemie, acest lucru se întâmplă în mod constant și va continua să se întâmple", a conchis interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0