Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grosu și-a luat misiunea în serios: Ce vrea să facă în calitate de premier

© Photo : Miroslav RotariIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Candidatul desemnat de președintele țării la funcția de premier Igor Grosu a prezentat prioritățile programului său de guvernare.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Igor Grosu a scris pe pagina sa de Facebook care sunt prioritățile pe care este bazat programul său de guvernare. 

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Cine este candidatul la funcția de premier, anunțat de PSRM și Pentru Moldova
Candidatul desemnat la funcția de premier spune că își ia misiunea în serios, iar dezideratul său rămâne necesitatea de a curăța clasa politică și de a avea un Parlament responsabil și legitim care să dezvolte țara în interesul cetățenilor. 

Grosu a subliniat trei priorități. Este vorba despre lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii; Curățarea rapidă de scheme și de corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și declanșarea alegerilor anticipate.

"În perioada următoare, voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, precum și în Consiliul Politic Național al PAS pentru a vedea care sunt modalitățile de a ajunge la acest deziderat. În calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru, am început procesul de atragere a oamenilor de valoare în echipa guvernamentală", a scris Grosu. 

De precizat că deputații Partidului Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui Maia Sandu prin care Igor Grosu a fost înaintat la funcția de prim-ministru. În același timp, expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova că majoritatea parlamentară nu poate înainta un alt candidat la funcția de premier, în locul lui Igor Grosu, câtă vreme decretul Maiei Sandu nu este declarat neconstituțional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0