Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Componența CNESP a fost modificată: Cine va face parte din Comisie

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Deputații au votat în lectura a doua un proiect de lege de modificare a componenței CNESP. Astfel, din Comisie vor mai face parte reprezentanți ai Universității de Medicină, Academiei de Științe, dar și patru directori de spitale de nivel diferit.

CHIȘINĂU 18 mart - Sputnik. Pe lângă membri ai Guvernului și reprezentanții ai structurilor subordonate Executivului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică, dar și specialiști în domeniul sănătății publice, în noua componență a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică vor fi incluși și reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, din societatea civilă, dar și patru directori de instituții medicale.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Societate
Se pregătesc noi restricții: Iată ce pun la cale autoritățile

Deputatul Ruxanda Glavan a venit și cu un amendament în acest sens. Potrivit lui Glavan, din componența Comisiei ar trebui să facă parte și directorii unor spitale de toate nivelurile, deoarece mulți pacienți se tratează la domiciliu, iar cei din spitalele municipale, raionale și republicane cunosc cum stau lucrurile la acest capitol și vor putea veni cu sfaturi utile în acest sens în cadrul ședințelor CNESP.

Astfel, din componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ar urma să facă parte directorul unei instituții medicale primare, directorul  unui spital raional si câte un director ai unor spitalele municipale și republicane.

Deputații au votat în a doua lectură proiectul de lege ce presupune modificarea componenței CNESP. Proiectul a fost votat de către 70 de deputați. 

De asemenea, cu drept de vot consultativ vor fi antrenați reprezentanți ai organelor internaționale.

Autorii proiectului de lege, deputații Platformei DA, Alexandru Slusari, Dinu Plângău și Liviu Vovc au explicat necesitatea unei asemenea modificări prin faptul că noua componență va lua decizii mai bune în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0