Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se pregătesc noi restricții: Iată ce pun la cale autoritățile

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Situația pandemică din țară devine tot mai alarmantă. Consiliul consultativ de sănătate publică s-a întrunit într-o ședință pentru a identifica noi măsuri de combatere a noului coronavirus. 

CHIȘINĂU 17 mart - Sputnik. Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru s-a întrunit marți în cea de-a doua ședință. Membrii consiliului au discutat despre identificarea unor măsuri care ar preveni răspândirea COVID-19. 

În cadrul ședinței, au fost prezentate datele privind situația epidemiologică din țară. Autoritățile sanitare au remarcat că, în ultima săptămână, rata cazurilor letale a crescut cu peste 30 la sută.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
COVID – pericol maxim! Foarte multe cazuri noi și peste 30 de decese

Totodată, Consiliu a fost informat despre faptul că secțiile de terapie intensivă sunt aproape la limită, mai ales în ceea ce privește disponibilitatea personalului medical.

Cauza agravării situației este transmiterea comunitară intensă, susțin specialiștii. Astfel, membrii Consiliului au decis să elaboreze un plan de măsuri pentru a combate pandemia de COVID-19. Au fost propuse un șir de soluții pentru a diminua răspândirea virusului. 

Acum, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să se întrunească într-o ședință pentru a analiza planul elaborat de Consiliul consultativ de sănătate publică și pentru a lua decizii în ceea ce privește gestionarea pandemiei în Republica Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0