Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Candu: Ce s-ar fi întâmplat dacă rămânea în vigoare legea miliardului

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, susține că, în cazul în care Curtea Constituțională ar fi respins solicitarea cu privire la anularea legii miliardului, consecințele ar fi fost grave pentru Moldova.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a comentat decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională legea miliardului, votată în decembrie de majoritatea parlamentară. 

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Societate
Ultima oră: Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra legii miliardului
"În cazul în care rămânea decizia adoptată în decembrie, Guvernul ar fi trebuit să identifice 13 miliarde de lei ca să contribuie la capitalul statutar al BNM. Guvernul actual care este în demisie și nu are puteri, mai având și o criză pandemică, economică și socială, nu ar fi făcut față. Mai mult, Banca Națională ar fi ajuns în dificultate și i-ar fi fost greu să țină inflația la control, prețurile, cursul valutar. Dacă BNM rămânea fără capacitățile ei, Moldova ar fi ajuns la o situație catastrofală: inflație, prețuri de consum mai mari. Pe lângă situația extrem de dificilă, cu impact pe zeci de ani, am fi pierdut din reputație pe plan internațional, iar investitorii străini și-ar fi retras investițiile. Ne bucurăm că Înalta Curte a înțeles gravitatea situației, ne-au ascultat argumentele și au luat această decizie", a declarat Andrian Candu, liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA. 

Curtea Constituțională a decis astăzi că abrogarea „legii miliardului” este neconstituțională. Înalta Curte s-a pronunțat după ce deputații PRO MOLDOVA au depus o sesizare în acest sens. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0