Vremea se strică – ploi, lapoviță și ninsori: Prognoza meteo pentru 7 zile

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Ploi, lapoviță și ninsori sunt anunțate de meteorologi pentru ziua de miercuri, 17 martie. Două Coduri Galbene sunt în vigoare pe parcursul zilei - de „Condiții complicate ale vremii, valabil și pe 18 martie, și de „Formare a scurgerilor intensive pe pante”.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Miercuri, 17 martie, cerul va fi predominant noros. Temporar vor cădea precipitații, predominant sub formă de ploi, cu trecere în lapoviță, avertizează meteorologii. Mai ales în nord sunt posibile ninsori.

În raioanele de nord se vor înregistra în orele de zi până la +3..+6 grade Celsius, în regiunea de centru vor fi +4..+7 grade, iar în sud maximele termice ale aerului vor atinge valori de +5..+8 grade.    

În atenția persoanelor meteosensibile: presiunea atmosferică va fi joasă. Vântul va sufla din nord, de la slab până la moderat, cu o viteză de 4-9 metri pe secundă. În orele de zi sunt posibile intensificări ale vântului.

© Screenshot / SHSPrognoza meteo pentru 17 - 23 martie 2021
Vremea se strică – ploi, lapoviță și ninsori: Prognoza meteo pentru 7 zile - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Prognoza meteo pentru 17 - 23 martie 2021

Joi, 18 martie, vremea se va răci cu vreo 2-3 grade, comparativ cu ziua de miercuri. Ziua se vor înregistra +1..+4 grade Celsius în nord, +2..+5 grade în centru și +3..+6 grade în sud. Sunt anunțate ninsori slabe în raioanele de nord și centru.

Reamintim că meteorologii au instituit două Coduri Galbene  - de „Condiții complicate ale vremii, valabil până pe 18 martie, și de „Formare a scurgerilor intensive pe pante”, valabil pe  17 martie. 

Din cauza pătrunderii unui ciclon sudic pe teritoriul țării noastre, meteorologii prevăd precipitații predominant sub formă de ploaie, treptat cu transformare în lapoviță. 

Дождь зимой - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Vine vreme de coșmar - ploi, lapoviță și ninsori - Video

Pe arii extinse, precipitațiile vor fi puternice, de până la 15-49 de litri pe metrul pătrat. Pe 17 și 18 martie, izolat, se vor produce depuneri de lapoviță.

Temporar, viteza vântului se va intensifica până la 15-20 de metri pe secundă.

Codul Galben de „Formare a scurgerilor intensive pe pante” a fost emis ca urmare logică a avertizării meteo cu privire la căderea precipitațiilor puternice pe arii extinse. Centrul Hidrologic avertizează că, izolat, pe unele râuri mici și în locurile joase vor fi scurgeri intensive pe pante, cu risc de inundații locale. 

Administrația Publică Locală și agenţii economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor, și căilor de evacuare a apei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0