Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe ce loc suntem la mortalitate? Ministerul Sănătății se încurcă în declarații

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
După ce toată presa a citat comunicatul Guvernului privind rata de mortalitate din țară și că suntem pe locul trei în lume privind decesele cauzate de COVID-19, informația a dispărut din comunicat, iar MSMPS a venit cu o precizare, care la fel a fost rectificată.

CHIȘINĂU 17 mart - Sputnik. Guvernul a emis un comunicat în care a anunțat despre ședința Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru și a precizat că în ultima săptămână, rata cazurilor letale a crescut cu peste 30 la sută, iar Republica Moldova se află pe locul trei în lume în ceea ce privește numărul de decese.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Societate
Se pregătesc noi restricții: Iată ce pun la cale autoritățile
 

După ce toată presa a preluat informația oficială și a citat autoritățile din sănătate, acestă informație a fost ștearsă din comunicat. 

Ulterior, Ministerul Sănătății a venit cu un mesaj către instituțiile mass-media precum că țara noastră ocupă de fapt locul 27 privind numărul deceselor cauzate de COVID-19 și a îndemnat sursele media să se documenteze din surse oficiale.

Culmea e însă că peste jumătate de oră, Ministerul vine cu un alt mesaj și rectifică informația precedentă. Astfel, Republica Moldova se află pe locul 28 în lume în ceea ce ține numărul deceselor cauzat de complicațiile COVID-19. 

Ministerul Sănătății a precizat că la nivel european, țara noastră ocupă locul 22. 

Aici puteți vedea datele oficiale privind rata mortalității, dar și numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în întreaga lume. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0