Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova, „vinovată” de problemele cu AstraZeneca? Răspunsul ironic al Mariei Zaharova

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Mai multe țări din UE au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza complicațiilor tromboembolice. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să investigheze aceste incidente, dar pentru moment consideră posibilă continuarea vaccinării.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat ironic declarațiile ministrului ucrainean al Culturii și Politicii Informaționale, Alexander Tkacenko, care a spus că problemele din Europa legate de vaccinul anti-coronavirus AstraZeneca au fost „aranjate” de Moscova.

Anterior, Tkacenko a scris pe canalul său Telegram că mesajele despre suspendarea utilizării AstraZeneca în unele țări europene pot fi asociate cu o campanie de informare masivă din partea Rusiei. În opinia sa, acest lucru a fost făcut pentru a curăța piața pentru vaccinul „Sputnik V”. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a calificat anterior astfel de declarații ca fiind aiurea.

„Continuă să trăiască în lumea lor fantastică: organizează conferințe de la Yalta în afara Yaltei, lucrează asupra organizării în Crimeea fără Crimeea, luptă cu Rusia fără Rusia, stimulează difuzarea limba rusă în străinătate, reducând difuzarea în limba rusă în țara lor”, a scris Zaharova pe Facebook.

După cum a menționat diplomatul, acum ministrul ucrainean al Culturii „s-a luat de situația globală cu vaccinurile și vaccinările”, pe care Kievul „nu le produce și nu le vinde”.

„Nu e un regim, ci o poveste”, a rezumat Zaharova.

Mai multe țări din UE au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza complicațiilor tromboembolice. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să investigheze aceste incidente, dar pentru moment consideră posibilă continuarea vaccinării.

Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Rusia
Peskov: Există tentative de politizare a subiectului vaccinului Sputnik V

La sfârșitul lunii ianuarie, Rada Supremă a votat în favoarea unei legi care prevede posibilitatea înregistrării vaccinurilor dacă există dovezi ale unor studii preclinice de succes, iar studiile clinice au fost efectuate cu permisiunea autorităților competente din SUA, Marea Britanie, Elveția, Japonia, Australia, Canada, China, Israel, India, Mexic, Brazilia sau Uniunea Europeană. După cum se menționează în document, medicamentul nu ar trebui dezvoltat în Rusia. Prim-ministrul ucrainean, Denis Șmigal, a semnat în februarie un decret care interzice înregistrarea vaccinurilor rusești împotriva COVID-19.

În același timp, utilizarea „Sputnik V” a fost deja aprobată în 50 de țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0