Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Există tentative de politizare a subiectului vaccinului Sputnik V

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Există anumite tentative de a politiza subiectul vaccinului rusesc Sputnik V, în special în Europa, susține purtătorul de cuvâtn al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 15 mar – Sputnik. Tentative de politizare a utilizării vaccinului rusesc împotriva coronavirusului există, inclusiv în Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

IGSU a instalat puncte de informare anti-COVID în Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Foto: Nouă acțiune a IGSU - Salvatorii au instalat corturi în Chișinău
De asemenea, oficialul a atras atenția asupra faptului că președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a pronunțat întotdeauna împotriva politizării subiectului vaccinului. Peskov a mai adăugat că sarcina comunității internaționale este vaccinarea cât mai rapidă a unei părți necesare a populației pentru a pune capăt pandemiei.

“Președintele Putin s-a pronunțat întotdeauna împotriva transformării acestui subiect într-un instrument al politicienilor responsabili și a unor provocatori. Cu regret, observăm existența unor astfel de tentative. Auzim multe declarații, inclusiv din statele europene – afirmații care sunt destul de nereușite”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Potrivit lui, o astfel de situație “nu împiedică în niciun fel activitatea responsabilă și sistemică a savanților ruși, și a reprezentanților Rusiei, care răspund la cererea mondială tot mai mare la acest vaccin”.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
De ce pacienții cu COVID-19 sunt legați de pat de către medicii de la Terapie Intensivă
Totodată, Peskov a subliniat că cererea pentru vaccinul rusesc depășește la ora actuală oferta.

“Simplul fapt că există o cerere enormă pentru vaccinul rusesc, este enormă, fără nicio exagerare, cererea depășește semnificativ oferta, pe care o pot asigura capacitățile de producție, forțând Fondul Rus pentru Investiții Directe să lucreze extrem de intens”, a menționat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

Peskov a subliniat că anume RFPI este însărcinat cu stabilirea relațiilor internaționale, pentru a răspunde la cererile mondiale pentru preparatul rusesc.

“Într-adevăr, Fondul muncește zi și noapte. Desigur, din partea Fondului și guvernului, președintele primește zilnic rapoarte despre starea lucrurilor, având o înțelegerea clară că o prioritate rămâne continuarea vaccinării rușilor”, a menționat Peskov, fiind întrebat în ce măsură președintele controlează personal procesul de autorizare și distribuire a vaccinului în afara țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0