Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Record de contaminări cu COVID: Maia Sandu a discutat cu șefi de la Sănătate

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Maia Sandu a dorit să afle din prima sursă cu ce probleme se confruntă Ministerul Sănătății în lupta cu pandemia COVID-19 și cu ce poate ajuta Președinția. Pe 17 martie a fost raportat un număr record de noi infectări: 1916 cazuri.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Suplimentarea locurilor în spitale pentru pacienții cu COVID-19, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, sporirea capacității de testare la coronavirus și asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate, campania de vaccinare  – acestea au fost aspectele discutate în primul rând de președintele Maia Sandu cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Заседание Парламента  - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Focar de COVID în Parlament: Mai mulți deputați s-au infectat  

La discuția cu șeful statului, organizată miercuri, 17 martie, au participat noii secretari de stat și șefii de direcție din Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Maia Sandu a dorit să afle din prima sursă ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta Președinția, potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale.

„Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu COVID-19 și despre aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și pentru a opri răspândirea virusului”, a mai informat Maia Sandu.

La întâlnire s-a discutat și despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare împotriva COVID-19 în următoarele săptămâni și accelerarea procesului de imunizare, „pentru a trece mai repede la etapa a doua din planul de vaccinare”. 

Președintele Maia Sandu a solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Societate
COVID - Situație de coșmar: Număr record de cazuri noi de la începutul pandemiei

„Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățeni”, a spus Maia Sandu, citată în comunicatul de la Președinție.

Menționăm că miercuri, 17 martie, Ministerul Sănătății a raportat un număr record de cazuri noi de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei: 1916 contaminări. Dintre cazurile noi, aproape 900 de infectări au fost constatate în Chișinău. Printre persoanele a căror contaminare a fost constatată în ultimele 24 de ore sunt 76 de lucrători medicali.

Virusul a provocat decesul altor 34 de persoane în ultimele 24 de ore. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0