Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viktor Orban: Dacă Ungaria nu ar fi comandat vaccinuri din Est, am fi avut mari probleme

© Photo : Facebook / Orbán ViktorOrbán Viktor
Orbán Viktor - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Premierul Ungariei a prezentat soluția inteligentă a Ungariei de a achiziționa vaccinuri din Rusia și China, evitând astfel problemele cu care se confruntă celelalte țări din UE.

Пустая площадь Санкт-Марко в Венеции - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Italia reintră de astăzi în lockdown – regiuni sub risc sporit
BRUXELLES, 16 mart – Sputnik. În condițiile în care vaccinurile din UE vin cu întârziere, iar cele de la AstraZeneca s-au dovedit a fi cu probleme, soluția Ungariei de a achiziționa vaccinuri din Est s-a dovedit salvatoare, Ungaria fiind pe primele locuri la vaccinare.

Acest lucru a fost subliniat și de premierul Ungariei într-o emisiune la radio "Kossuth", unde Orban a arătat că Bruxelles a ratat achiziţiile de vaccinuri şi a explicat că, dacă Ungaria nu ar fi comandat vaccinuri din Est, ar fi avut acum mari probleme.

Viktor Orban a arătat cifrele doveditoare ale strategiei greșite din UE privind vaccinarea: în timp ce Israel se află într-o fază mult mai avansată în ce priveşte vaccinarea şi este pe cale să finalizeze în scurt timp procesul, iar britanicii, care au părăsit Uniunea Europeană, sunt, de asemenea, vaccinaţi în proporţie de aproximativ 30-40%, în ţările din UE media este de 6,8%, a atras el atenția.

Elena Lungu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Coronavirus în Franța: Mărturiile unei moldovence
“Asta arată că ceva nu este în regulă şi nu este o problem politică, o acuzaţie, nu este un resentiment faţă de birocraţii UE sau din Bruxelles, ci o problemă de fapt. Aceasta este situaţia, au ratat”, a spus răspicat Orban, care a amintit că transporturile cu vaccinuri care au fost contractate, comandate, nu sosesc sau ajung în cantitate mai mică.
Viktor Orban s-a arătat de asemenea de acord cu criticile aduse de cancelarul austriac Sebastian Kurz care a acuzat o distribuire inegală a vaccinurilor în UE”.

Premierul maghiar a mai arătat că, dacă Ungaria nu ar fi comandat 3,5 milioane de doze de vaccin din Est, ruseşti (Sputnik V) şi chinezeşti, care au fost deja administrate pentru vaccinarea a 500 000 de persoane, Ungaria ar avea “mari necazuri”.

Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Dodon: Echipa lui Sandu a făcut presiune să nu fie înregistrat vaccinul „Sputnik V”

Un număr de 13 milioane de doze de vaccin din Vest şi 3,5 milioane din Est, comandate de Ungaria, vor fi suficiente pentru a vaccina un total de 16,5 milioane de persoane, a arătat Viktor Orban, care a vorbit și despre vaccinarea maghiarilor din afara granițelor.

“Fiecare maghiar din lume va putea fi vaccinat din aceste 16,5 milioane de vaccinuri”, a declarat premierul de la Budapesta, el apreciind că în Ungaria sunt disponibile cele mai multe tipuri de vaccin din lume şi că Ungaria se situează pe primul sau al doilea loc în UE în ceea ce priveşte rata de vaccinare a populaţiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0