Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Regimul alimentar în Postul Mare: Recomandările nutriționistului

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Specialistul în nutriție Olga Cara a oferit câteva sfaturi utile privind alimentația corectă în Postul Mare. Iată câteva alimente sănătoase pe care este bine să le consumaţi în această perioadă.
Regimul alimentar în Postul Mare: Sfaturile nutriționistului

Pe lângă faptul că postul înseamnă o perioadă de purificare spirituală, acesta implică și o detoxifiere a organismului. Unele persoane consideră că pe parcursul postului, din cauza alimentației lipsite de vitamine, scade imunitatea, iar acum avem cea mai mare nevoie de ea. În acest sens, nutriționiștii vin cu câteva recomandări privind respectarea unui regim alimentar echilibrat și sănătos în Postul Paștelui.

POSTUL PAȘTELUI 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Postul Paştelui 2021: Ce şi când avem voie să mâncăm
Olga Cara susține că înainte de a ține post, organismul are nevoie de o perioadă de adaptare de cel puțin o săptămână. Astfel, este nevoie de o trecere treptată de la produsele de origine animală la cele de origine vegetală.

"Cu șapte zile înainte, încercați să excludeți lent carnea, ouăle, lactatele și treptat apelați la alimentele din produse vegetale. De exemplu, carnea poate fi înlocuită cu ciupercile, sfecla roșie sau sucul de roșii. Nu uitați de cele trei mese principale, două gustări, hidratare intensă și activități fizice de cel puțin 30 de minute pe zi", a subliniat ea.

Potrivit nutriționistei, Postul Mare poate fi ținut cu ușurință întrucât primăvara vine în ajutor cu produse vegetale precum leurda, urzicile și altele. Acestea sunt bogate în vitamine și pot fi folosite pentru prepararea unor supe, salate sau smoothie.

În acest an, Postul Paștelui a început pe 15 martie și se va încheia pe 2 mai.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0