Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu l-a înaintat pe președintele PAS, Igor Grosu, pentru funcția de premier

© Photo : Miroslav RotariИгорь Гросу
Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Președintele PAS Igor Grosu a fost desemnat de președintele Maia Sandu candidat la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Președintele Maia Sandu l-a desemnat pe deputatul Igor Grosu (liderul PAS) la funcția de premier.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Durleșteanu: cu cuțitul în spatele socialiștilor?

La un briefing, Maia Sandu a declarat că a luat decizia după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că renunță să mai candideze la șefia unui viitor guvern. Șeful statului susține că după discuțiile cu reprezentanții fracțiunilor a constatat că nu există un candidat la funcția de șef al Guvernului, așa că a decis să-l propună pe Igor Grosu. 

„Având în vedere că nu există un candidat susținut de o majoritate parlamentară, am luat decizia să-l înaintez pe Igor Grosu”, a anunțat Maia Sandu.

Președintele Maia Sandu a făcut anunțul după ce, pe parcursul zilei, a avut consultări cu fracțiunile și grupurile politice parlamentare referitoarea la actuala situație politică.

După consultările deputaților PAS cu șeful statului, Igor Grosu a declarat la un briefing că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) dorește în continuare alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit lui Igor Grosu, PAS va continua discuțiile pe tema anticipatelor „pe platforma parlamentară” și consideră că alegerile ar trebui organizate la vară, pentru că atunci riscul răspândirii COVID-19 va fi mai mic.

Grosu declarase că formațiunea sa nu a avansat o propunere alternativă de nou guvern la discuția cu Maia Sandu și că trebuie „să vedem cum putem ajuta Guvernul actual în combaterea pandemiei”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0